Cierp1enie, mój przepis niewiele się różni od Twojego.
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cukru z wanilią
1 łyżeczka cynamonu
skórka pomarańczowa
1 szklanka mleka
1/3 szklanki oleju
2 jajka
trochę aromatu pomarańczowego
kakao i cukierki do posypania
czekolada do ozdoby
powidła śliwkowe jako nadzienie
suche mieszam osobno
mokre ubijam czymś
takim żeby się spieniło
mieszam wszystko razem
wkładam w papilotki: ciasto na spód, łyżeczka nadzienia, ciasto do 3/4 papilotki
posypuję lekko kakao (mają wtedy ładniejszy kolor)
piekę 25 minut w 180 stopniach
jak ostygną ozdabiam czekoladą (rozpuszczona w kąpieli wodnej) za pomocą rękawa cukierniczego